Vesihiihto

Vesihiihto on luonnollisesti kesäkaudella tapahtuvaa harrastamista, varsinkin suomessa. Vesihiihdossakin on erilaisia ominaisuudeltaan toisistaan hieman poikkeavia lajeja. Perusvesihiihtoa voi harrastaa perinteisillä vesisuksilla, joko kahdella suksella tai sitten yhdellä suksella, joko pujotellen tai vain suoraan hiihtäen veneen perässä. Vesihiihdossa hieman vauhdikkaampia muoto on Slalom-hiihto, jossa hiihtäjä pujottelee veteen asetettuja poijuja ja siinä mennään yhdellä suksella ja se on myös aika nopeatempoista touhua.

Slalomsuksi on kannasta kapea ja siinä on tunnelimainen pohja joka mahdollistaa nopeatempoiset käännökset. Vesihiihdossa on tullut myös nykyään uusia lajeja, kuten Wakeboard. Wakeboard lautoja on sekä siteillä että ilman siteitä. Siinä kikkaillaan veneen perässä tehden erilaisia temppuja veneen peräaaltoa hyväksi käyttäen. On myös olemassa ns.kikkasuksia, jotka ovat perinteisiä vesisuksia huomattavasti lyhemmät ja niissä ei ole pohjassa suuntavakautta antavaa evää. Kikkasuksilla voi myös tehdä kaikenlaisia temppuja sekä tulla etuperin , sivuttain tai tekaperin veneen perässä, hyppiä sun muuta. Vesihiihdossa on myös varsinaisia hyppysuksia, jotka ovat taas normaalia vesisuksia pidemmät, joilla hypätään vedessä olevasta kelluvasta hyppyristä pituutta – näitä löytyy suomestakin joistakin vesihiihtokeskuksista. NCSC:ssä voit kokeilla, harrastaa tai jopa alkaa kilpailla näissä vesihiihtolajeissa.

NCSC:n perustajajäsenet on hankkineet omakustanteisesti sopivaa kalustoa näihin harrastusmuotoihin ja jos kiinnostusta on, olitpa vasta-alkaja tai joskus kokeillut lajia tai silloin tällöin hiihdellyt vetten päällä, tervetuloa joukkoon – porukassa kaikki on hauskempaa.

NCSC, kuten ei muistakaan lajeista, ei vesihiihdostakaan tule perimään minkäänlaisia ohjaus-, opettamis-, harjoitus- tai valmennusmaksuja – samalla perusjäsenmaksulla voit harrastaa niin talvi- kuin kesälajejakin. Eli aloittaminen ja harrastaminen ei vaadi maksujen muodossa ”kipukynnystä”, vaan jos on kiinnostusta ja halua – siitä se alkaa. Jos kokeilun seurauksena vesihiihto miellyttää enemmänkin  ”NCSC:n riveissä”, pienimuotoinen polttoainekustannus katsotaan tervetulleeksi jossain harrastamisen aktiivisemmassa vaiheessa.